
Kategorier
SAFT, SYLTETØY OG GELE
Her finn du deilige produkt av norske frukt og bær som har fått modna i sommarsola og plukka og konservert i sesong - det gjev ein eineståande smak som er god saman med ost, på vaffel eller for seg sjølv! Alt frå småskala produsentar, sjølvsagt <3
SAFT, SYLTETØY OG GELE


Jordbærsaus, Linnea Finnskogen
Allsidig saus med frisk, raud farge - god over iskrem, vafler, kaker og blanda med sprudlande drikke! Prøv den over spekeskinkesalat med melon - nydeleg! Best før desember -23.

Solbærgele, Røyse Bærpresseri
Gele laga av råsaft av solmodna solbær frå den solrike halvøya i Tyrifjorden! Perfekt til viltkjøt og ost, særleg kraftige oster. 280 g

Ripssaft, Røyse Bærpresseri
Nydeleg saft av solmodne rips og sukker - og ingenting anna! Prøv å blande ut med bobler for ei spennande saft! Blandast med vatn 1:3. 0,75 L.

Moltesyltetøy 240g, Den lille tytingfabrikken
Haustens gull på glas! Syltetøy av handplukka molte frå Den lille tytingfabrikken på Otta. 240 g.

Rabarbrasyltetøy, Gode Greier
Smaken av sommar - nydeleg syltetøy av rabarbra - god på vafler, i kake eller berre med piska krem til!

Tyttebærsirup med konjakk, Linnea Finnskogen
Kan brukast til alle typer kjøt, spekemat, ost - og god over iskrem, dessert, riskrem mm. 100 ml

Rognebærgele med eple, Stolte Anton
Akkurat passe bitter kan den brukast til gode salatar, til smaksrikt kjøtpålegg, og ikkje minst til julepålegget. God på ostefatet og perfekt til viltkjøt. 212 ml

Hylleblomstmarmelade, Gode Greier
Nydeleg, handlaga gele frå Gode Greier i Ulsteinvik - passar perfekt til blåmuggost og andre kraftige oster!

Bringebærsyltetøy, Juv
Handlaga av Rønnaug på Juv Gard, av lokal bringebær og eplemost av epler frå eigne epletrær. 380 gram.

Bringebærsaus, Linnea Finnskogen
Handlaga sirup av bringebær og rørsukker - nydeleg til dessert, viltsaus eller fjærkre. Kan og brukast over iskrem, til dressing/vinaigrette, eller blanda med sprudlande i glaset! 100 ml

Moltesaus, Linnea Finnskogen
Nydeleg, handlaga sirup av solmodne molter - passer til is, krem, kjeks, ostekake, oster og speket kjøt - eller i viltsausen. 100 ml

Blåbærsaus, Linnea Finnskogen
Nydeleg, handlaga saus/sirup som kan nyttast til is, kaker, krem, til viltkjøt, ost og kjeks, i drinker og meir! 100 ml

Rognebærsirup, Linnea Finnskogen
Sirup laga av frosne rognebær, bjørkesevje, rørsukker og vaniljestang! Pensle sirupen på heilstekt kalkun, and eller skogsfugl. Knallgod saman med stekte kjøtpysjer og hakka lauk - eller saman med gode, norske ostar! 100 ml

Kreklingsirup, Linnea Finnskogen
Kreklingsaus laga av handplukka krekling, svartsurbær og økologisk rårørsukker. Nydeleg som dressing til røkt, speka eller grava kjøt og salat. Og god til kvite, modne oster. 100 ml

Blåbærgele, Gode Greier
Nydeleg til kraftige ostar, som blåmuggost! Ellers på vafler, kake eller brødskiva!

Eplegelè, Gode Greier
Nydeleg eplegele - god til milde ostar, på vafler, til dessert mm.

Sprudlande Margaret, Balholm
0,7 L Alkoholfri, sprudlande drikk av eple og rabarbra - populær blant både små og store!

Bringebærgele, Stolte Anton
212 ml

Ripsgele, Stolte Anton
Syrleg og knallraud ripsgele er smaken av sommar! Passar til alt; ostar, kjøttrettar og til all slags bakverk. 212 ml

Julebrus, Oppegård Brus
Årets julebrus frå gutta i Oppegård brus er her! Brus laga på ekte ingrediensar, blant anna norske bringebær!

Solbærsaft, Røyse Bærpresseri
0,75 L, skal blandast ut. Blandingsforhold 1:5 Vinnar av Årets Drikk i Det Norske Måltid 2020! Solbærsafta har og Spesialitets-merket.

Julegelé, Stolte Anton
Ein smaksrik gelè laga av norske plommer, tilsett "varme" krydder frå fjerne himmelstrøk. Passer godt til jula sine frokostar og lunsjar, rull og anna kjøttpålegg, perfekt til juleostane.

Plommegelè, Ebbegarden

Jordbærgelé, Gode Greier
Smak av sommar - gelé som er god til dessert, iskrem, vafler, og til milde ostar.